Скільки продуктів споживає пересічний чернігівець за рік?

Скільки продуктів споживає пересічний чернігівець за рік?

Дата: 2020-08-07 | Переглядів: 85

У Державній службі статистики України порахували що в середньому у 2019-му пересічний чернігівець з'їв 53 кг м’яса та м’ясних продуктів, а ще 211 кг молока та молочних продуктів. Також до річного раціону жителя області входили 294 яйця, 116 кг хлібних продуктів, 165 кг картоплі, 176 кг овочів та баштанних, 53 кг плодів, ягід та винограду, по 13 кг олії, риби та рибних продуктів, 40 кг цукру.

Про це повідомляє Головне управління статистики Чернігівщини.

Один житель області спожив більше, ніж у середньому по Україні (на 2–37%) риби та рибних продуктів, яєць, молока та молочних продуктів, овочів та баштанних, олії, хлібних продуктів, картоплі, цукру.

Цікаво, що за останні три роки чернігівці стали їсти більше м’яса та м’ясних продуктів, яєць, риби та рибних продуктів, овочів та баштанних, плодів, ягід та винограду, цукру та олії.Менше вживали молока та молочних продуктів, картоплі. А от споживання хлібних продуктів лишилося на рівні 2018 року.

На Чернігівщині найбільше в Україні споживають цукру. На 2 місці область за споживанням хлібних продуктів, яєць та олії – на 5, овочів та баштанних – на 7, молока та молочних продуктів, картоплі – на 9, м’яса та м’ясних продуктів – на 11, риби та рибних продуктів – на 12, плодів та ягід – на 18.

Середньодобовий раціон жителя Чернігівщини був найбільш калорійним серед регіонів - 3049 ккал, коли середній показник по Україні - 2691 ккал.


Статистика захворювань на COVID-19 по Україні

Останнє оновлення даних:
2020-10-01 21:20:01.648

  • Всього випадків: 213,028
  • Активні: 114,392
  • Всього смертей: 4,193
  • Нових смертей: 64
  • Всього одужали: 94,443

Замовити зворотний дзвінок